kalendar događanja
cdc

CDC 2012. rd3 Zagreb FINAL BATTLE @ ORYX

Posljednja i odlučujuća utrka CDC-a u sezoni 2012

19.09.2012.

U nedjelju 30.09.2012. održat će se posljednja ovogodišnja utrka Hrvatskog prvenstva u Driftu. Finale nam donosi mnogo uzbudljivih borbi u kojima će mnogi vozači pokušati odnijeti titulu ukupnog pobjednika CDC prvenstva 2012.g.

Za pokal posljednje utrke sezone kao i za ukupnog pobjednika CDC-a, boriti će se drifteri iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Italije, i Bosne i Hercegovine.
Brojni gledatelji moći će isprobati zašto je DRIFT trenutno jedan od najpopularnijih auto sportova na svijetu jer će se nuditi i DRIFT TAXI vožnja s natjecateljima.

Posjetitelji će moći uživati u atraktivnim hostesama, izloženim tuniranim automobilima ili potražiti osvježenje u ponudi jela i pića.

Cijena ulaznice 30 kn
Ulaz otvoren od 09:00 h

SLUŽBENI POKROVITELJI: Oryx centar, C-mod, Auto Hrvatska, DajFolije,

Očekujemo vas na ORYX centru 30.09.2012. u Mičevcu!!!


Obavijest za vozače
---------------------

Pretkvalifikacije za vozače (novake) koji se prijave najkasnije do petka 28.09. održat će se u subotu oko 18h. Molimo sve vozače da ne dolaze prije 17h s autima na stazu. Pretkvalifikacije se plaćaju 100kn. Tko prođe, nadoplaćuje razliku do 300 kn (osiguranje i startnina) sutradan ujutro na prijavama. Auti preko noći mogu ostati na centru. U subotu 29.09. NEMA treninga na stazi. Program događanja na dan utrke biti će objavljen 7 dana ranije.

Obavezna je zaštita asfalta od curenja tekućina ispod vozila. Vozači bez istih će biti diskvalificirani iz daljnjeg natjecanja.

U pravilniku su navedene vrlo važne promjene:

ZABRANJUJE SE KORIŠTENJE GUMA BEZ DOT OZNAKE I NA PREDNJIM I NA STRAŽNJIM KOTAČIMA!
TAKODJER JE ZA SVE VOZAČE OD OVE GODINE OBAVEZAN TRKAĆI ZAŠTITNI KOMBINEZON!

Striktno ćemo se držati satnice što se tiče prijava i sastanka vozača.
Tko se ne pojavi na vrijeme, neće moći sudjelovati na natjecanju.

Neće se moći prijaviti nitko tko nije poslao prijavu najkasnije do petka 28.09.2012.g.

Drift taxi će se voziti za vrijeme treninga. Naplaćivat će se 50 kn za 2 kruga. 50% ide vozaču a 50% u dobrotvorne svrhe za Debru. Svaki vozač koji želi voziti drift taxi mora osigurati kacigu za suvozača. Prilikom sjedanja u auto, suvozač će vam uručiti bon koji na kraju dana razmjenjujete na blagajni. Drift taxi NE SMIJU voziti vozači koji voze prvi put natjecanje!


Akreditacije će dobiti vozač + 1 mehaničar! Startnina se plaća u iznosu od 300kn ili 40 €.
I ovaj put ćemo iznimno biti rigorozni na bijele linije na stazi. Ukoliko netko sa autom ili sa pratećim vozilom pređe preko linije, automatski je diskvalificiran. Također, burnout je zabranjen na svim površinama na centru. Nažalost, to je jedini način ako mislimo zadržati Oryx centar za drift u budućnosti.
U slučaju najave jako loše vremenske prognoze (olujno vrijeme, obilne kiše i sl.), event će se održati 07.10.2012.g, o čemu će vozači biti obaviješteni najkasnije 48 sati prije početka utrke.

foto galerija video
sponzori