kalendar događanja
vijesti

Croatian Drift Challenge Rd1. /2015

Napokon održana prva runda!

10.06.2015.

news thumb

Nakon nekoliko otkazivanja (zbog loših vremenskih uvjeta) i višetjednog čekanja, ipak smo dočekali prvu rundu Croatian Drift Challenge-a koja je održana na ORYX centru u Mičevcu. Ovaj put nešto više od 30. prijavljenih vozača, no neki su bili primorani odustati već na treningu u subotu tako da je konačni broj bio manji.

Osim drift natjecanja moglo se vidjeti i mnogo automobila sređenih za style, na natjecanju "Show it Off", te RC Drift koji je organizirala ekipa iz CRC Drifta i Drift Teama Jazbina.

Ove godine konkurencija je jača nego ikad, a samim time su i borbe bile zanimljivije, od kvalifikacija do twinova koji su bili uzbudljivi i brzi. Prvo mjesto u kvalifikacijama odnio je Ivo Znaor, dok je odmah iza njega završio Miro Zrnčević - Mrgud, te je treće mjesto uzeo Marko Brkljačić - Brklja. U TOP 4 ušli su Ivo Znaor, Marko Brkljačić, Uroš Berdajs i Marino Pirić. Pirić i Brkljačić prošli su u finale, a bitku za treće mjesto vodili su Znaor i Berdajs. Na kraju Berdajs je uzeo treće mjesto, a nakon više borbi u finalu pobjedu je odnio Marino Pirić.

autor: Krešimir Lovrić

Marino Pirić
Marko Brkljačić - Brklja
Uroš Berdajs
Ivo Znaor
sponzori