kalendar događanja
vijesti

Zagreb - CDC 2013. rd.2 Top 16 & CDC 2013. rd.3

2 dana drift ludila za kraj sezone 5 & 6.10.2013.

12.09.2013.

news thumb

Ne, nije namjerno.
Kiša je ubila TOP 16 druge runde u Osijeku i pokvarila 3. rundu u Zagrebu, pa smo odlučili napraviti spektakl za kraj sezone.
TOP 16 druge runde i 3. finalna runda, subota i nedjelja 5 & 6.10.2013. na ORYX centru za sigurnu vožnju u Mićevcu - Zagreb.

Subota je predviđena kao trenig i taxi dan, ali na izmjenjenoj konfiguraciji staze u odnosu na nedjelju. Kulminacija je u 16h kada se održava TOP 16 natjecanje koje se u Osijeku nije moglo održati radi kiše. Idealan dan za odgledati utrku, treninge i provozati se u drift automobilu i iz prve ruke iskusiti napad G sila.

Nedjelja je rezervirana za cjelodnevni program treće i završne runde CDC-a u kojo ćemo dobiti i ukupnog pobjednika serije.

Kao dodatni sadržaj na zadnjem eventu ove godine biti će Tuning Garage "Prijatelj na 2" koji će se održati u sklopu drift utrke u nedjelju, gdje će biti izloženo 60-70 tuniranih automobila koji će takodjer za style dobivati nagrade Tuning garagea. Prijave za tuning garage su od 08-13h.

Cijena ulaznice 30 kn
Ulaz otvoren od 09:00 h

SLUŽBENI POKROVITELJI: ORYX Centar za Sigurnu vožnju, C-mod, Tahograf, DajFolije

Očekujemo vas na ORYX centru za sigurnu vožnju 5. i 6.10.2013.

Cijena ulaznice 30 kn
Ulaz otvoren od 09:00 h

SLUŽBENI POKROVITELJI: ORYX Centar za Sigurnu vožnju, C-mod, Tahograf, DajFolije

PRIJAVE VOZAČA ŠALJITE NA: driftklub.hr@gmail.com
U prijavi navesti
Ime i prezime:
E-mail adresa:
Automobil:
Snaga automobila (KS):

U slučaju najave jako loše vremenske prognoze (olujno vrijeme, obilne kiše i sl.), event će se održati 12.-13.10.2013.g, o čemu će vozači biti obaviješteni najkasnije 48 sati prije početka utrke.

Obavijest natjecateljima

Pretkvalifikacije za vozače (novake) koji se prijave najkasnije do petka 27.09. održat će se u subotu oko 18h. Pretkvalifikacije se plaćaju 100kn. Tko prođe, nadoplaćuje razliku do 300 kn (osiguranje i startnina) sutradan ujutro na prijavama. Auti preko noći mogu ostati na centru. U subotu 28.09. na stazi će se održati trening za sve vozače koji će biti otvoren od 12h i to prva dva sata za vozače koji voze top 16 za rd.2, a od 14 h trening je otvoren za sve vozače. Program događanja na dan utrke biti će objavljen 7 dana ranije.

Obavezna je zaštita asfalta od curenja tekućina ispod vozila. Ukoliko zaštita ispod vozila ne bude odgovarala pravilniku o zaštiti, organizator ima pravo vozača sa takvom neadekvatnom zaštitom udaljiti sa natjecanja.

U pravilniku su navedene vrlo važne promjene:

ZABRANJUJE SE KORIŠTENJE GUMA BEZ DOT OZNAKE I NA PREDNJIM I NA STRAŽNJIM KOTAČIMA!
OBAVEZNO JE TRKAĆE SJEDALO (ŠKOLJKA) i POJAS SA KOPČAMA U 3 ILI 4 TOČKE
TAKODJER JE ZA SVE VOZAČE OBAVEZAN TRKAĆI ZAŠTITNI KOMBINEZON I ZAŠTITNA KACIGA!

Striktno ćemo se držati satnice što se tiče prijava i sastanka vozača.
Tko se ne pojavi na vrijeme, neće moći sudjelovati na natjecanju.

Neće se moći prijaviti nitko tko nije poslao prijavu najkasnije do petka 27.09.2013.g.

Drift taxi će se voziti za vrijeme treninga. Naplaćivat će se 100 kn za 2 kruga.
Veći dio prihoda od Drift taxija ide u humanitarne svrhe, ostatak ide vozaču.
Svaki vozač koji želi voziti drift taxi mora osigurati kacigu za suvozača. Prilikom sjedanja u auto, suvozač će vam uručiti bon koji na kraju dana razmjenjujete na blagajni. Drift taxi NE SMIJU voziti vozači koji voze prvi put natjecanje!


Akreditacije će dobiti vozač + 1 mehaničar! Startnina se plaća u iznosu od 300kn ili 40 €.
I ovaj put ćemo iznimno biti rigorozni na bijele linije na stazi. Ukoliko netko sa autom ili sa pratećim vozilom pređe preko linije, automatski je diskvalificiran. Također, burnout je zabranjen na svim površinama na centru. Također novčane kazne za vozače koji se oglušuju na pravilo o bijelim linijama i curenju tekućina, povećavat će se dok iti vozač radi svog nemara nebude trajno diskvalificiran sa Cdc-a. Vozači koji su kažnjeni na prošlim utrkama a nisu izvršili obaveze prema organizotoru, imat će pored prijave oznaku (Penalty) i neće moći sudjelovati na natjecanju.

1. put- opomena i kazna 1000kn
2. put- opomena i kazna 3000kn
3. put- trajno isključenje sa CDC natjecanjafoto galerija video
sponzori